Τοποθεσία

 

Ένα από τα κοντινότερα νησιά στην Αθήνα, η Αίγινα με την αριστοκρατική της φυσιογνωμία , είναι το στολίδι του Αργοσαρωνικού.

Με άριστο κλίμα που φημίζεται από την αρχαιότητα ως ιδιαίτερα υγιεινό, αλλά και θερμές πηγές και 15 όρμους και κολπίσκους με γαλανά νερά αποτελεί ιδανικό τόπο διακοπών, όπως και διαφυγής από την καθημερινότητα.

Το λιμάνι της με τα επιβλητικά Νεοκλασσικά του κτίρια ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Αξίζει από εδώ ένας περίπατος από την ζωντανή ψαραγορά στην πόλη του νησιού και στη συνέχεια προς το σπίτι του Καζαντζάκη παραλιακά.

Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην ακροθαλασσιά του Μαραθώνα μας οδηγεί στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας , αγαπημένο αγκυροβόλιο των ιδιωτικών σκαφών.

Στο κέντρο του νησιού οι ονομαστές φυστικιές χαρακτηρίζουν το τοπίο καθώς και οι βυζαντινές εκκλησίες της Παλαιοχώρας.

Η Αγ. Μαρίνα, παλαιότερα γραφικό ψαροχώρι της Αίγινας, έχει μια από τις ωραιότερες παραλίες όπου προσφέρονται και θαλάσσια σπορ ενώ τα βράδια σφύζει από ζωή.

Η εγγύτητα της Αίγινας στην Αθήνα αλλά και στην Πελοπόννησο , κάνει πολλούς επισκέπτες να χρησιμοποιούν το νησί σαν βάση για εκδρομές στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας και της Πελοποννήσου. Έτσι, με βάση το Apollo μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Ακρόπολη και τα μουσεία της Αθήνας αλλά και το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, το θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, τους Δελφούς όπως και τα άλλα νησιά του Σαρωνικού που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα -Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο.